Stiri

26 Martie 2015

Noul Jaguar XF a fost dezvăluit în cadrul unui eveniment inedit la Londra

25 martie 2015: Noul model Jaguar XF a fost prezentat în cadrul unui spectacol inedit: traversând apa pe cabluri aflate la înălţime, în inima cartierului londonez de afaceri Canary Wharf.

Cascadorul britanic Jim Dowdell, un veteran al filmelor hollywoodiene, precum Bond, Bourne şi Indiana Jones, a condus noul Jaguar XF deasupra Royal Dock, pe o distanţă de 240 de metri pe cabluri suspendate, pentru a evidenţia astfel noua construcţie din aluminiu a acestuia.

 

Noul Jaguar XF reprezintă  o combinaţie de neegalat între rafinament, economie de combustibil, dinamică şi design şi va fi dezvăluit publicului, în premieră, în cadrul Salonului Auto de la New York, pe 1 aprilie.

 

“În crearea noului Jaguar XF, echipa de design a fost animată de disciplina simplităţii. Fiecare linie a designului exterior al noului XF are un scop precis – nimic nu este superfluu. Pentru a obţine acea simplitate este nevoie de timp şi de un grad înalt de determinare; este uşor să  desenezi liniile unei maşini, dar mult mai dificil să îi conferi un caracter puternic simplificând aceste linii.” a declarat Ian Callum, Director of Design, Jaguar.

  

Noul Jaguar XF menţine atributele de bază ale predecesorului său, pe care le aduce la un nivel cu totul nou graţie noii arhitecturi avansate, realizate intensiv din aluminiu. Noua sa caroserie este construită în proporţie de 75% din aluminiu şi conferă modelului o greutate redusă cu 190kg faţă de modelul actual şi o creştere a rigidităţii torsionale de până la 28%. Deşi este mai scurt cu 7mm şi mai jos cu 3mm decât maşina pe care o înlocuieşte, noul Jaguar XF are un ampatament mai lung cu 51mm, oferind mai mult spaţiu pentru pasagerii din spate.

 

Performanţele câştigate prin folosirea caroseriei din aluminiu sunt completate de noua gamă de motoare puternice şi rafinate. Motoarele diesel Ingenium de 2.0-litri sunt disponibile în variantele 163CP/380Nm şi 180CP/430Nm şi sunt oferite cu transmisia manuală cu 6 rapoarte special optimizată şi transmisia automată cu 8 rapoarte. În varianta de 163CP cu transmisie manuală, noul Jaguar XF are emisii CO2 de 104g/km şi este cel mai uşor şi mai economic model diesel non-hibrid din segmentul său – cu 80 kg mai uşor decât cel mai apropiat competitor al său.

Toate celelalte motoare sunt echipate exclusiv cu transmisii automate în opt trepte de viteză. Motorul de 2.0 litri pe benzină turboalimentat, cu injecţie directă, dezvoltă 240CP/340Nm, în timp ce renumitul motor 3.0 litri V6 supraalimentat benzină va fi disponibil în două variante de putere, 340CP/450Nm şi 380CP/450Nm. Motorul 3.0-litri V6 twin-turbo diesel beneficiază de o serie de tehnologii avansate, care îi amplifică randamentul şi rafinamentul, generând 300CP şi un cuplu remarcabil de 700Nm.

 

Încorporând experienţa modelelor F-TYPE şi XE, sistemul de servodirecţie asistată electric (EPAS) menţine manevrabilitatea şi direcţia emblematice pentru XF, contribuind, de asemenea, la o economie de combustibil excepţională.

Pentru variantele cu tracţiune integrală (All-Wheel-Drive), Jaguar a dezvoltat un nou sistem care oferă un plus de cuplu atunci când este nevoie. Cutia de transfer foloseşte transmisia prin lanţ în locul vitezelor şi este mai uşor, mai silenţios şi mai eficient.

 

Performanţa este îmbunătăţită, de asemenea, de noul sistem de control avansat folosit iniţial pentru modelul F-TYPE AWD: Intelligent Driveline Dynamics (IDD). Acesta oferă manevrabilitatea tracţiunii spate cu performanţa şi beneficiile tracţiunii integrale. Aceste atribute sunt menţinute şi pe varianta cu tracţiune spate. Sistemul All-Surface Progress Control, dezvoltat pentru condusul la viteze mici, în condiţii nefavorabile, acţionează automat frâna şi acceleraţia pentru a oferi cea mai bună tracţiune posibilă, permiţând astfel maşinii să se pună în mişcare lin: tot ce trebuie să facă şoferul este să menţină direcţia.

 

Sistemul Infotainment şi de conectivitate este cel mai avansat oferit vreodată de Jaguar.  Noul sistem InControl Touch Pro este dotat cu un ecran tactil de 10.2 inch şi tehnologie Dual View, care permite ca, simultan, şoferul să vadă informaţii precum navigaţia, în timp ce pasagerul din faţă se uită la TV sau urmăreşte un DVD.

 

Detalii tehnice complete, precum şi mai multe fotografii cu noul Jaguar XF vor fi disponibile de la 1 aprilie.

 

Pentru detalii suplimentare:
Ligia Paul 
Marketing & Communications Manager Jaguar Land Rover
ligia.paul@tiriacauto.ro
0743.332.254