XJ

OPTIUNI

DINAMICA LA DEPLASARE

Motoarele exceptionale, tehnologia avansata de schimbare a vitezelor si dotarile de siguranta transforma fiecare calatorie la volanul unui model XF intr-o experienta captivanta si plina de satisfactii.

CELE PATRU MOTOARE ALE MODELULUI XJ

Modelul XJ beneficiaza de o gama de motorizari exceptionale, construite pentru a satisface cerinte de condus diferite, dar intotdeauna asigurand performante si manevrabilitate remarcabile.

 

Motorul pe benzina turbo de 2.0 litri i4 de 240CP cu Sistemul Inteligent Stop/Start ofera atat eficienta cat si economie de carburant, pastrand in acelasi timp placerea condusului si performantele pe care le asteptati de la un Jaguar. Desi produce emisii CO2 de doar 199g/km, acesta poate accelera de la 0 la 100 km/h in doar 7,5 secunde.

 

Motorul pe benzina supraalimentat AWD de 3.0 litri V6 340CP cu tehnologia sa instinctiva Jaguar All Wheel Drive (AWD) ofera incredere soferului in toate conditiile. Acesta poate accelera de la 0 la 100 km/h in 6,4 secunde cu emisii CO2 de 234g/km.

 

Motorul aspirat de 5.0 litri V8 385CP genereaza un cuplu de pana la 515Nm pentru un raspuns dinamic superior. Acest motor puternic, combinat cu arhitectura usoara din aluminiu a modelului XJ, asigura o acceleratie spectaculoasa de la 0 la 100 km/h in 5,7 secunde, cu o viteza maxima limitata electronic la 250 km/h.

CUTIE DE VITEZE SECVENTIALA JAGUAR

Cutia de viteze secventiala Jaguar asigura schimbarea vitezelor in modurile Drive, Sport sau Manual, cu manetele cu o singura atingere situate in spatele volanului pentru a controla manual schimbarea vitezelor.
 

SISTEM INTELIGENT STOP/START

Tehnologia inteligenta Stop/Start eficientizeaza consumul de combustibil prin detectarea momentului in care functionarea motorului nu este necesara si oprirea acestuia - Eco Stop. Odata ce pedala de frana este eliberata, sistemul Eco Start reporneste motorul fara ezitare; rapid, fluent si prietenos cu mediul. In plus, transmisia automata Jaguar cu 8 viteze asigura schimbarea lina a vitezelor, asigurand atat un raspuns mai rapid cat si beneficii prin economia de carburant.

CONTROL ADAPTV LA VITEZA DE CROAZIERA (ACC)

Pentru o calatorie mai sigura si mai lina, Control adaptiv viteza de croaziera (ACC) foloseste tehnologia radar cu microunde pentru a monitoriza traficul la viteze reduse si va poate alerta privind posibile riscuri in fata. Acesta controleaza de asemenea acceleratia si franele pentru a va ajuta sa mentineti o distanta constanta fata de vehiculul din fata. Cand drumul din fata se elibereaza, sistemul accelereaza automat din nou la viteza la care conduceati anterior. Alerta la inaintare asigura o avertizare sonora daca vehiculul din fata incetineste.

JAGUARDRIVE™ CONTROL

Este suficient sa apasati si sa rotiti un buton pentru un control sporit la condus. Transmisia automata cu 8 viteze a modelului XJ este controlata de JaguarDrive Selector™, care se activeaza la indemana odata ce butonul ”Start” este apasat. Rotiti selectorul pentru a accesa setarile transmisiei, sau treceti din modul Drive in modul Sport. Jaguar Drive Control™ interactioneaza cu sistemul de control dinamic al stabilitatii, pentru a oferi mai multe moduri de condus. Modul Dinamic asigura un raspuns mai rapid al acceleratiei, pentru un plus de sportivitate, iar Modul Iarna asigura o acceleratie mai progresiva in conditii de carosabil alunecos.

ADAPTIVE DYNAMICS

Echilibru. Pentru echilibrul ideal intre confort si manevrabilitate, Sistemul Adaptive Dynamics analizeaza viteza, pozitia volanului si ruliul caroseriei modelului XJ de 500 de ori pe secunda si optimizeaza setarile suspensiei in viraje, amortizand gropile sau accelerand pe autostrada.

DIFERENTIAL ACTIV

Pentru a va ajuta sa va pastrati autoturismul XJ stabil pe suprafete de drum nesigure, Diferentialul Activ al modelului XJ Supersport detecteaza pierderile de aderenta si variaza puterea distribuita fiecarei roti, pentru a asigura o stabilitate maximă a vehiculului.

CONTROLUL DINAMIC AL STABILITATII

Fiti pregatit pentru conditii de drum si de vreme neasteptate. Sistemul de control dinamic al stabilitatii (DSC) intervine în condiții de utilizare solicitante prin frânarea separată a roților și reducerea cuplului motorului, pentru a asigura cel mai bun echilibru între confort la rulare și manevrabilitate sportivă.

 

Sisteme de sunet Meridian™

Bucurati-va pe deplin de muzica dumneavoastra favorita, cu doua sisteme de inalta fidelitate dezvoltate de Meridian™, cu o tehnologie ce creeaza o experienta la nivelul de calitate si fidelitate intentionat de artist.

Descoperiti mai multe despre sistemul Multimedia al modelului XJ

Culori si materiale pentru interior

Personalizati-va modelul XJ cu o varietate de combinatii de culori. Puteti de asemenea alege culoarea pielii si textura, furnirul decorativ, cusaturile si tapiteria de plafon.

Descoperiti mai multe despre interiorul modelului XJ

Plafon panoramic din sticla

Plafonul panoramic din sticla cu protectie contra luminii si caldurii al modelului XJ se intinde pe toata latimea masinii, creand un mediu aerisit, spatios si totusi privat al cabinei.

Descoperiti mai multe despre exteriorul modelului XJ

Caroserie autoportanta protectoare

Constructia din aluminiu a modelului XJ iese din tipare. Este proiectata pentru a fi puternica dar incredibil de usoara, cu o distributie aproape perfecta a greutatii.

Descoperiti mai multe despre siguranta si securitatea modelului XJ

Motoare

Puternice, cu raspuns rapid, inteligente. Puteti alege dintr-o gama de motoare exceptionale, construite pentru a satisface cerinte de condus diferite, dar intotdeauna cu performante si manevrabilitate remarcabile.

Descoperiti mai multe despre dinamica la deplasare a modelului XJ