XE

OPTIUNI

SIGURANTA SI SECURITATE XE

Tehnologia inovatoare Jaguar ii permite unui XE sa ocupe pozitia de lider la clasa din care face parte. Sistemele moderne sporesc siguranta, avertizeaza si comunica. Pe masura ce tehnologiile va asista si va confera control, XE se trezeste la viata si anticipeaza conditiile de deplasare si pericolele din zona. XE asigura placerea de a conduce si va protejeaza in acelasi timp siguranta.

TRIMITETI-MI INFORMATII

HEAD-UP DISPLAY

Folosind tehnologie din aviatia militara, XE incorporeaza un afisaj pe parbriz (HUD) care proiecteaza informatii importante pe parbriz, chiar in campul vizual al soferului. Utilizand cea mai noua si mai luminoasa tehnologie de afisare cu raza laser, acesta va permite sa consultati viteza, informatiile pas cu pas ale sistemului de navigatie si treapta de viteza selectata.


DYNAMIC STABILITY CONTROL

Controlul dinamic al stabilitatii (DSC) monitorizeaza comportamentul dinamic al unui XE si intervine daca sistemul constata ca vehiculul nu raspunde la comenzile soferului. DSC reduce cuplul motorului si/sau franeaza separat fiecare roata, pentru a corecta traiectoria vehiculului prin anihilarea subvirarii sau supravirarii. Ultima generatie a sistemului DSC, disponibila pentru modelul XE, dispune de control imbunatatit in cazul subvirarii, pentru a reduce viteza si a restabili mai eficient controlul.


CONTROL STABILITATE IMPOTRIVA RASTURNARII

Controlul stabilitatii impotriva rasturnarii (RSC) utilizeaza senzorii de la bord pentru a monitoriza modificarea unghiului de giratie la abordarea virajelor. Daca sistemul detecteaza o crestere brusca a acestuia, franeaza imediat rotile exterioare pentru a genera subvirare. Traiectoria pe viraj se largeste si se reduce astfel riscul de rasturnare.


ALL SURFACE PROGRESS CONTROL (ASPC)

ASPC ofera soferului unui XE un plus de incredere pe carosabil alunecos, cum ar fi la pornirea de pe loc pe un drum acoperit cu zapada, la parcarea in panta pe un drum acoperit cu gheata sau chiar la tractarea pe iarba uda. ASPC este un control al vitezei de croaziera, care functioneaza intre 3,6 si 30 km/h, permite unui XE sa faca fata situatiilor in care aderenta este scazuta, indiferent de vreme, si permite soferilor sa se concentreze asupra manevrarii vehiculului. ASPC este disponibil pentru toate motoarele echipate cu transmisie automata.

 


TRAFFIC SIGN RECOGNITION

XE monitorizeaza chiar si indicatoarele rutiere pentru dumneavoastra Tehnologia Jaguar de recunoastere a indicatoarelor rutiere poate detecta indicatoarele de restrictie de viteza si poate afisa informatiile in cadrul grupului de instrumente si afisajului de pe parbriz. Acest sistem inteligent tine cont si de codul rutier local. Daca ploua, se va afisa o limita de viteza mai mica, pana cand ploaia se opreste. Daca tractati o remorca, se va afisa limita de viteza legala corespunzatoare. Indicatoarele de depasire interzisa se afiseaza si in cadrul grupului de instrumente.


FRANARE DE URGENTA AUTONOMA

In caz de franare de urgenta, XE este pregatit. Cu ajutorul camerei video fata, daca se detecteaza un pericol de coliziune, XE activeaza un avertizor sonor „coliziune in fata” si va da timp pentru a lua masuri. Apoi urmeaza un avertizor sonor pe afisajul de pe parbriz (daca exista in dotare) si in cadrul grupului de instrumente. Daca nu se ia nicio masura, iar riscul de coliziune inca exista, sistemul actioneaza franele, pentru a reduce gravitatea impactului.


AVERTIZARE LA PARASIREA BENZII DE RULARE

Sistemul de avertizare la parasirea benzii de rulare disponibil pentru XE detecteaza daca parasiti din greseala banda de rulare pe care va deplasati. Camera video fata detecteaza marcajele rutiere si va avertizeaza prin vibratii in volan, daca parasiti banda de rulare fara sa semnalizati.


DETECTARE APROPIERE VEHICUL

Tehnologia avansata Jaguar de monitorizare a unghiului mort identifica daca un vehicul se afla in unghiul mort si detecteaza vehiculele care se apropie cu viteza mare. Daca se apropie un vehicul, pictograma de pe oglinda exterioara clipeste, iar daca vehiculul intra in unghiul mort, aceasta ramane aprinsa.


CONTROL ADAPTIV VITEZA DE CROAZIERA, CU ASISTENTA LA DEPLASAREA IN COLOANA

Pentru o deplasare lipsita de griji pe distante lungi, controlul adaptiv al vitezei de croaziera mentine o distanta presetata intre vehiculul dumneavoastra si cel din fata. Daca acesta incetineste, XE va face la fel; daca accelereaza sau se opreste, XE va reveni la viteza de croaziera presetata. Pentru o experienta chiar si mai relaxata la volan, asistenta la deplasarea in coloana, disponibila optional, permite unui XE sa se opreasca in caz de trafic aglomerat si reduce astfel dificultatile soferului in trafic cu opriri si porniri frecvente. De asemenea, permite sistemului de control al vitezei de croaziera disponibil pentru XE sa-si dovedeasca eficienta in majoritatea conditiilor de deplasare.