XE PURE

XE PURE

de la 32.000 € + TVA

XE Pure este un Jaguar veritabil. XE Pure dispune de jante de 17" Turbine cu 10 spite si poate fi comandat cu oricare dintre variantele de motorizare de 2,0 litri diesel si pe benzina. Habitaclul unui XE Pure este disponibil in 3 scheme de culori. Ornamentele din lemn de pe plansa de bord, usile fata si consola centrala sunt din lemn negru lucios.

 

JAGUAR 2,0 LITRI i4 163 CP TURBODIESEL

XE lanseaza Ingenium, noua gama de motoare moderne Jaguar. Acestea asigura performante ridicate, alaturi de consum de combustibil si emisii de CO2 reduse. Cu sistem inteligent Stop/Start, noul motor Jaguar de 2,0 litri cu 4 cilindri in linie si turbocompresor, de 163 CP, permite obtinerea unui consum de combustibil de doar 3,8 l/100 km (in ciclu combinat) si reducerea emisiilor de CO2 pana la 99 g/km (transmisie manuala). Disponibil cu transmisie manuala cu 6 trepte sau cu transmisie automata controlata electronic, cu 8 trepte, Jaguar Sequential Shift si All Surface Progress Control. 

0-100 km/h in 8,4 secunde (transmisie manuala); 8,2 secunde (transmisie automata) 

DOTARI STANDARD

All Surface Progress Control

All Surface Progress Control ofera soferului unui XE un plus de incredere pe carosabil alunecos, cum ar fi la pornirea de pe loc pe un drum acoperit cu zapada, la parcarea in panta pe un drum acoperit cu gheata sau chiar la tractarea pe iarba uda. All Surface Progress Control este un control al vitezei de croaziera, care functioneaza intre 3,6 si 30 km/h, permite unui XE sa faca fata situatiilor in care aderenta este scazuta, indiferent de vreme, si permite soferilor sa se concentreze asupra manevrarii vehiculului. All Surface Progress Control este disponibil pentru toate motoarele echipate cu transmisie automata.

Vectorizare cuplu prin franare (TVBB)

Vectorizarea cuplului prin franare, disponibila pentru XE, imbunatateste controlul la abordarea virajelor stranse. Tehnologia de vectorizare a cuplului permite franarea controlata a rotii spate de pe interiorul virajului si asigura o agilitate sportiva si un plus de incredere soferului.

Servodirectie asistata electric (EPAS)

Noua generatie de servodirectie asistata electric (EPAS) ofera feedback si control impresionante, precum si servoasistare la momentul potrivit. Sistemul sporeste increderea soferului, comunicand apropierea de limita de aderenta in timpul abordarii in forta a virajelor. Activ numai atunci cand trebuie - economiseste energie si combustibil, pentru momentele in care aveti cu adevarat nevoie. EPAS este monitorizat continuu de un computer, pentru a asista in mod variabil directia, si asigura un control fin la viteza mare si o manevrare usoara a volanului la viteza mica.

JaguarDrive Control

JaguarDrive Control va permite sa selectati modurile Standard, Eco, Dinamic sau Iarna. Fiecare dintre ele modifica subtil raspunsul directiei si acceleratiei. Modul Eco promoveaza un stil de condus economic, oferind informatii privind schimbarea treptelor de viteza si feedback privind consumul de combustibil, iar modul Dinamic imbunatateste raspunsul acceleratiei si reduce servoasistarea directiei. La modelele cu transmisie automata, in modul Dinamic treptele de viteza se schimba la turatii mai mari, iar timpul necesar acestei operatii este mai redus. La selectarea modului Iarna, sistemul reduce automat acceleratia si asigura progresivitatea necesara pentru deplasarea pe carosabil alunecos.

Frana de parcare electrica - dezactivare la pornirea de pe loc

Frana de parcare electrica se integreaza perfect in arhitectura habitaclului unui XE. Prin activarea unui motor electric care actioneaza asupra etrierelor spate, sistemul nu permite doar reducerea greutatii, dar poate asigura si o forta mai mare de franare, comparativ cu frana de mana conventionala.

Sistem audio Jaguar

Sunetul clar si fidel oferit de sistemul audio premium Jaguar, cu o putere de 80 W, insufleteste muzica si vocile. Cu un amplificator cu 4 canale si 6 difuzoare, acesta ofera o amplitudine si o putere incredibile. Special proiectate pentru habitaclul unui XE, difuzoarele au fost pozitionate special pentru a asigura o ambianta sonora perfecta si o claritate desavarsita a auditiei.

Control climatizare pe doua zone

Soferul sau pasagerul pot seta separat temperatura preferata, cu ajutorul controlului pe doua zone al climatizarii.

 

DOTARI OPTIONALE

Bancheta spate rabatabila fractionat

Bancheta spate rabatabila fractionat 40:20:40 asigura o zona de trecere din portbagaj si o utilitate specifica unui hatchback. Permite transportul obiectelor lungi, cum ar fi schiurile. Zona din mijloc poate dispune de o cotiera rabatabila generoasa, cu suporturi pentru pahare.

Sistem audio MeridianTM, cu o putere de 380 W

Sistemul audio Meridian, cu o putere de 380 W, proiectat impreuna cu expertii britanici de la Meridian special pentru habitaclul unui XE, asigura o calitate deosebita a auditiei, cu ajutorul a 12 canale si 11 difuzoare - inclusiv un subwoofer. Dispune de tehnologie avansata, cum ar fi procesare digitala a semnalului (DSP), pentru a optimiza fiecare element al sistemului, si utilizeaza algoritmul avansat Meridian de corectare a sunetului in habitaclu, pentru a corela experienta auditiei cu acustica habitaclului vehiculului.

Pachet Memory, cu oglinzi rabatabile electric

XE salveaza in memorie setarile pentru trei soferi si toate preferintele acestora legate de pozitia la volan. La apasarea unui buton, scaunul se va deplasa in pozitia presetata selectata, iar oglinzile exterioare si chiar volanul reglabil electric se vor regla pe orizontala si pe verticala, pentru a asigura o pozitie perfecta. De asemenea, oglinzile exterioare sunt rabatabile electric, heliomate si incalzite, pentru a asigura o vizibilitate perfecta, indiferent de conditiile atmosferice.

Pachet avansat de asistenta la parcare

Acest pachet dispune de sisteme suplimentare de asistenta la parcare. Parcarea laterala si iesirea din parcare asista soferul la deplasarea in marsarier pentru parcare sau la parasirea locului de parcare laterala. Parcarea perpendiculara asigura asistenta la deplasarea in marsarier pentru parcarea intr-un loc amplasat la 90 de grade fata de vehicul si pozitioneaza automat vehiculul central pe locul respectiv, in vederea maximizarii spatiului disponibil pentru iesire. Pentru un plus de siguranta la iesirea din parcare, asistenta la parcare 360 de grade asigura avertismente sonore, daca identifica obiecte pe partile laterale. Sistemul functioneaza pana la viteza de 10 mph (16 km/h).

Pachet Highway Technology

Pentru o deplasare lipsita de griji pe distante lungi, controlul adaptiv al vitezei de croaziera mentine o distanta presetata intre vehiculul dumneavoastra si cel din fata. Daca acesta din urma incetineste, XE va face la fel; daca accelereaza sau se opreste, XE va reveni la viteza de croaziera presetata. Acest pachet include monitorizare unghi mort, cu detectare apropiere vehicul si detectare trafic din spate*.
*Disponibil numai pentru modelele cu transmisie automata"

Pachet Cold Climate

Vremea rece inseamna noi provocari pentru sofer. Pentru un plus de confort si comoditate, pachetul Cold Climate disponibil pentru XE include echipamente exterioare precum parbriz si spalator incalzite si echipamente interioare precum volan si scaune fata incalzite.

 

JANTE

17" Turbine, cu 10 spite, Sparkle Silver (standard)*

 

17" Projector*, cu 5 spite, Sparkle Silver (optional)

 

17" Crux, cu 7 spite duble, Sparkle Silver (optional)*

* Indisponibila pentru modelele cu motor diesel de 163 CP

18" Matrix, cu 7 spite duble, Sparkle Silver (optional)*

* Indisponibila pentru modelele cu motor diesel de 163 CP

18" Star, cu 5 spite, argintie/finisaj diamantat (optional)*

* Indisponibila pentru modelele cu motor diesel de 163 CP

18" Templar, cu 5 spite duble, argintie/finisaj diamantat (optional)*

* Indisponibila pentru modelele cu motor diesel de 163 CP

19" Star, cu 5 spite duble, Sparkle Silver (optional)*

* Indisponibila pentru modelele cu motor diesel de 163 CP

19" Radiance, cu 15 spite, Sparkle Silver (optional)*

* Indisponibila pentru modelele cu motor diesel de 163 CP

19" Radiance, cu 15 spite, neagra/finisaj diamantat (optional)*

* Indisponibila pentru modelele cu motor diesel de 163 CP

19" Venom, cu 5 spite duble, argintie/finisaj diamantat (optional)*

* Indisponibila pentru modelele cu motor diesel de 163 CP

19" Venom, cu 5 spite duble, neagra (optional)*

*

 

INTERIOR

Tapiterie din stofa Jet cu plansa de bord Jet si ornamente de culoare negru lucios.