XE PRESTIGE

XE PRESTIGE

de la 33.900 € + TVA

Cu o nota suplimentara de lux, XE Prestige dispune de un interior exuberant, cu piele Taurus si cusatura contrastanta. Plansa de bord cu ornamente din aluminiu lustruit si consola centrala de culoare negru lucios exprima caracterul foarte modern si avansat din punct de vedere tehnologic al unui XE Prestige. Impreuna cu jante din aliaj de 17" Turbine, cu 10 spite. Poate fi comandat cu oricare dintre variantele de motorizare de 2,0 litri diesel si pe benzina.

 

JAGUAR 2,0 LITRI i4 163 CP TURBODIESEL

XE lanseaza Ingenium, noua gama de motoare moderne Jaguar. Acestea asigura performante ridicate, alaturi de consum de combustibil si emisii de CO2 reduse. Cu sistem inteligent Stop/Start, noul motor Jaguar de 2,0 litri cu 4 cilindri in linie si turbocompresor, de 163 CP, permite obtinerea unui consum de combustibil de doar 3,8 l/100 km (in ciclu combinat) si reducerea emisiilor de CO2 pana la 99 g/km (transmisie manuala). Disponibil cu transmisie manuala cu 6 trepte sau cu transmisie automata controlata electronic, cu 8 trepte, Jaguar Sequential Shift si All Surface Progress Control. 

0-100 km/h in 8,4 secunde (transmisie manuala); 8,2 secunde (transmisie automata) 

DOTARI STANDARD

ASPC

ASPC ofera soferului unui XE un plus de incredere pe carosabil alunecos, cum ar fi la pornirea de pe loc pe un drum acoperit cu zapada, la parcarea in panta pe un drum acoperit cu gheata sau chiar la tractarea pe iarba uda. ASPC este un control al vitezei de croaziera, care functioneaza intre 3,6 si 30 km/h, permite unui XE sa faca fata situatiilor in care aderenta este scazuta, indiferent de vreme, si permite soferilor sa se concentreze asupra manevrarii vehiculului. ASPC este disponibil pentru toate motoarele echipate cu transmisie automata.

Vectorizare cuplu prin franare (TVBB)

Vectorizarea cuplului prin franare, disponibila pentru XE, imbunatateste controlul la abordarea virajelor stranse. Tehnologia de vectorizare a cuplului permite franarea controlata a rotii spate de pe interiorul virajului si asigura o agilitate sportiva si un plus de incredere soferului.

Servodirectie asistata electric (EPAS)

Noua generatie de servodirectie asistata electric (EPAS) ofera feedback si control impresionante, precum si servoasistare la momentul potrivit. Sistemul sporeste increderea soferului, comunicand apropierea de limita de aderenta in timpul abordarii in forta a virajelor. Activ numai atunci cand trebuie - economiseste energie si combustibil, pentru momentele in care aveti cu adevarat nevoie. EPAS este monitorizat continuu de un computer, pentru a asista in mod variabil directia, si asigura un control fin la viteza mare si o manevrare usoara a volanului la viteza mica.

JaguarDrive Control

JaguarDrive Control va permite sa selectati modurile Standard, Eco, Dinamic sau Iarna. Fiecare dintre ele modifica subtil raspunsul directiei si acceleratiei. Modul Eco promoveaza un stil de condus economic, oferind informatii privind schimbarea treptelor de viteza si feedback privind consumul de combustibil, iar modul Dinamic imbunatateste raspunsul acceleratiei si reduce servoasistarea directiei. La modelele cu transmisie automata, in modul Dinamic treptele de viteza se schimba la turatii mai mari, iar timpul necesar acestei operatii este mai redus. La selectarea modului Iarna, sistemul reduce automat acceleratia si asigura progresivitatea necesara pentru deplasarea pe carosabil alunecos.

Frana de parcare electrica - dezactivare la pornirea de pe loc

Frana de parcare electrica se integreaza perfect in arhitectura habitaclului unui XE. Prin activarea unui motor electric care actioneaza asupra etrierelor spate, sistemul nu permite doar reducerea greutatii, dar poate asigura si o forta mai mare de franare, comparativ cu frana de mana conventionala.

Sistem audio Jaguar

Sunetul clar si fidel oferit de sistemul audio premium Jaguar, cu o putere de 80 W, insufleteste muzica si vocile. Cu un amplificator cu 4 canale si 6 difuzoare, acesta ofera o amplitudine si o putere incredibile. Special proiectate pentru habitaclul unui XE, difuzoarele au fost pozitionate special pentru a asigura o ambianta sonora perfecta si o claritate desavarsita a auditiei.

Control climatizare pe doua zone

Soferul sau pasagerul pot seta separat temperatura preferata, cu ajutorul controlului pe doua zone al climatizarii.

 

DOTARI OPTIONALE

Scaune fata incalzite si racite si bancheta spate incalzita

Pentru cel mai bun confort, scaunele fata ale unui Jaguar asigura rapid temperatura optima si exacta, atat pe timp de iarna, cat si pe timp de vara. Chiar si bancheta din spate dispune de propriul sistem de incalzire.

Oglinzi exterioare rabatabile electric

Se rabateaza la apasarea unui buton, precum si la parcare, pentru a evita contactul cu alte vehicule. Reglabile electric si incalzite, pentru a asigura o vizibilitate optima. Geam heliomat, pentru a preveni orbirea provocata de farurile altor vehicule sau de razele soarelui, dispun si de lampi care ilumineaza solul, in momentul deschiderii usii.

Trapa de plafon

Trapa de plafon panoramica permite patrunderea luminii naturale si da un aer aerisit habitaclului, precum si o senzatie de spatiu fara limite. Trapa de plafon dispune si de un parasolar actionat electric, pentru un plus de umbra la nevoie.

Pachet Lighting

Pachetul include faruri adaptive HID BI-Xenon, cu lampi pentru viraje care se aprind pe partea virajului si asigura o vizibilitate imbunatatita pe timp de noapte. Include faza lunga inteligenta, care stinge automat faza lunga daca se apropie alt vehicul din fata si apoi o aprinde automat, dupa ce acesta trece. De asemenea, farurile dispun de propriul spalator electric, care asigura vizibilitate si luminozitate maxime in orice situatie.

Pachet Highway Technology

Pentru o deplasare lipsita de griji pe distante lungi, controlul adaptiv al vitezei de croaziera mentine o distanta presetata intre vehiculul dumneavoastra si cel din fata. Daca acesta din urma incetineste, XE va face la fel; daca accelereaza sau se opreste, XE va reveni la viteza de croaziera presetata. Acest pachet include monitorizare unghi mort, cu detectare apropiere vehicul si detectare trafic din spate*.
*Disponibil numai pentru modelele cu transmisie automata"

 

JANTE

17" Turbine, cu 10 spite, Sparkle Silver (standard)*

 

17" Projector*, cu 5 spite, Sparkle Silver (optional)

 

17" Crux, cu 7 spite duble, Sparkle Silver (optional)*

* Indisponibila pentru modelele cu motor diesel de 163 CP

18" Matrix, cu 7 spite duble, Sparkle Silver (optional)*

* Indisponibila pentru modelele cu motor diesel de 163 CP </p

18" Star, cu 5 spite, argintie/finisaj diamantat (optional)*

* Indisponibila pentru modelele cu motor diesel de 163 CP

18" Templar, cu 5 spite duble, argintie/finisaj diamantat (optional)*

* Indisponibila pentru modelele cu motor diesel de 163 CP

19" Star, cu 5 spite duble, Sparkle Silver (optional)*

* Indisponibila pentru modelele cu motor diesel de 163 CP

19" Radiance, cu 15 spite, Sparkle Silver (optional)*

* Indisponibila pentru modelele cu motor diesel de 163 CP

19" Radiance, cu 15 spite, neagra/finisaj diamantat (optional)*

* Indisponibila pentru modelele cu motor diesel de 163 CP

19" Venom, cu 5 spite duble, argintie/finisaj diamantat (optional)*

* Indisponibila pentru modelele cu motor diesel de 163 CP

19" Venom, cu 5 spite duble, neagra (optional)*

 

ECHIPARE XE PRESTIGE

Tapiterie din piele Latte si cusatura contrastanta Jet, parte superioara plansa de bord Latte, ornament parte inferioara plansa de bord din aluminiu lustruit si ornament consola de culoare negru lucios.