JAGUAR XE

XE DEGAJA DE LA PRIMA VEDERE IDENTITATEA JAGUAR, SE COMPORTA CA UN JAGUAR SI SE CONDUCE CA UN JAGUAR - XE ESTE UN JAGUAR PUR





XE SCHIMBA TOTUL

Cea mai avansata, mai eficienta si mai rafinata limuzina sport pe care a realizat-o vreodata Jaguar. XE este un Jaguar pur. Primul dintr-o generatie noua de modele care au la baza o structura moderna, complet noua, din aluminiu. Constructia usoara din aluminiu sta la baza unei caroserii foarte rezistente si asigura performante si manevrabilitate sportive, precum si rafinament si un design elegant.

XE adopta ultimele inovatii, tehnologii si tendinte in design. Dispune de sisteme care imbunatatesc comportamentul rutier si experienta soferului. XE stabileste noi standarde. XE este un reper pentru toate celelalte modele din aceasta clasa.

CONSULTATI TOATE MODELELE



 • MANEVRABILITATE, PERFORMANTE SI RAFINAMENT DE CLASA PREMIUM

  XE este primul dintr-o generatie noua de modele Jaguar care au la baza o structura moderna, complet noua, din aluminiu, care asigura manevrabilitate, performante si rafinament premium.

   

 • DE LA 99g/Km

  Structura usoara a unui XE permite reducerea consumului de combustibil si a emisiilor de CO2, care sunt de doar 99 g/km.

 • CONECTARE DEPLINA

  XE dispune de noul sistem Jaguar InControl*, care include ultimele tehnologii de conectare a automobilului la lumea exterioara.
  *Disponibil incepand cu anul 2016

 • AERODINAMICA AVANSATA

  Aspectul sportiv impozant este inspirat de F-TYPE si asigura un coeficient aerodinamic de doar 0,26, cel mai redus obtinut vreodata de un model Jaguar.

 • EFICIENTA COSTURILOR

  XE are unul dintre cele mai reduse costuri de exploatare in segmentul sau, costuri de intretinere reduse si incadrare la o grupa de asigurare competitiva.

 • MAI MULTE OPTIUNI PENTRU HABITACLU

  Gama diversificata de culori, variante de piele, stofa, ornamente si finisaje disponibile pentru habitaclu permit personalizarea unui XE.


DESCOPERITI JAGUAR XE

Incepeti sa interactionati cu un XE din momentul in care va asezati pe scaunele ergonomice. Pozitia este una joasa. Chiar in fata sunt doua cadrane analogice, cu aspect sportiv si centrul de mesaje - inspirate direct de F-TYPE. Faceti cunostinta cu volanul solid, sportiv - provenit tot de la F-TYPE. In dreptul soferului, consola centrala ridicata sporeste senzatia de sportivitate, iar plansa de bord etajata se pierde elegant spre cel mai performant ecran tactil Jaguar. Apasati butonul de pornire, iar XE se trezeste din somn. XE pare viu.

 

 

MOTOARE PE BENZINA

Performante si rafinament. Motoarele pe benzina ale unui XE ofera placerea pura de a conduce un automobil puternic si flexibilitate pe toata plaja de turatie, precum si emisii reduse de noxe si CO2. Cele doua motoare de 2 litri, cu 4 cilindri in linie si turbocompresor, asigura rafinamentul unui motor cu 6 cilindri si toate avantajele unui motor cu 4 cilindri - consum de combustibil si costuri de exploatare reduse.

Motorul pe benzina V6 de 3,0 litri si 340 CP, preluat de la F-TYPE, dispune de un compresor de tip Roots – twin vortex, montat in ”V”-ul motorului pentru a-i pastra dimensiunile compacte si a formei plonjate a capotei. Supraalimentarea asigura o curba de putere liniara si un cuplu motor sporit la toate regimurile de turatie ale motorului.

MOTOARE DIESEL

XE lanseaza Ingenium, noua gama de motoare de ultima clasa Jaguar. Ingenium asigura performante ridicate si rafinament, alaturi de consum de combustibil si emisii de CO2 reduse. Pentru XE sunt disponibile doua motoare din aceasta noua gama incredibila, un diesel de 2,0 litri cu 4 cilindri in linie si turbocompresor, de 180 CP*, si un diesel in varianta ecologica, de 2,0 litri cu 4 cilindri in linie si turbocompresor, de 163 CP, care permite reducerea emisiilor de CO2 pana la 99 g/km.

 


STRUCTURA AVANSATA DIN ALUMINIU

Structura complet noua, avansata, din aluminiu, a unui XE asigura cele mai inalte standarde de performanta, manevrabilitate si rafinament. Caroseria foarte solida este si usoara, fara a afecta robustetea si asigura o rigiditate torsionala foarte ridicata, de 22 kNm/grad. Aceasta reprezinta platforma ideala pentru un automobil performant si permite obtinerea unei distributii a greutatii de aproape 50:50. Structura usoara nu permite doar reducerea consumului de combustibil si a emisiilor de CO2, ci ii permite unui XE sa obtina atat un nivel al emisiilor de CO2 de 99 g/km, cat si sa atinga o viteza maxima de 250 km/h.

 

 


PRELUATI CONTROLUL

Centrul de comanda al unui XE este ecranul tactil. Acesta este centrul care asigura controlul functiilor importante ale vehiculului, cum a fi sistemul audio, de climatizare si de navigatie prin satelit. De asemenea, acesta asigura conectarea telefonului, pentru a putea comunica. Ecranul tactil de 8 in. de pe consola centrala dispune de o interfata grafica complet noua si de un timp scurt de raspuns al sistemului, precum si de gesturi specifice utilizarii unei tablete sau smartphone.