TEHNOLOGIE AVANSATA

Toate tehnologiile inteligente si inovatoare ale noului XF imbunatatesc experienta la volan si ofera o calatorie mai sigura, mai incitanta si mai placuta.

SISTEME DE ASISTENTA PENTRU SOFER

XF este beneficiarul unor sisteme de asistenta pentru sofer inovatoare si perfect integrate, proiectate pentru a oferi soferului o experienta mai confortabila si mai sigura.


CAMERA VIDEO STEREO SI FRANARE DE URGENTA AUTONOMA

In caz de franare de urgenta, XF este pregatit. In cazul in care camera video fata detecteaza un pericol de coliziune, XF activeaza un avertizor sonor „coliziune in fata” si va da timp pentru a lua masuri. Urmeaza apoi avertizari vizuale pe afisajul de pe parbriz (daca exista in dotare) si in cadrul grupului de instrumente. Daca riscul de coliziune nu dispare si soferul nu ia nicio masura, sistemul actioneaza franele, pentru a reduce gravitatea impactului.

SISTEME AVANSATE DE ASISTENTA LA PARCAREA

Aceste sisteme fac parcarea in locuri inguste sa fie mai simpla ca niciodata. Senzorii masoara spatiul si, daca acesta este suficient, permit unui XF sa vireze cu acuratete in timpul manevrelor de parcare laterala sau perpendiculara - soferul trebuie doar sa actioneze franele si acceleratia. Pentru parcarea laterala, o functie de asistenta la iesirea din parcare poate ghida din nou vehiculul. Sistemul de detectare trafic din spate, care utilizeaza senzorii sistemului de monitorizare a unghiului mort, este capabil sa detecteze vehiculele care se apropie si care nu au fost observate de sofer, prin activarea unui avertizor sonor si a unui mesaj pe ecranul tactil.

AVERTIZARE LA PARASIREA BENZII DE RULARE SI ASISTENTA LA PASTRAREA BENZII DE RULARE, CU MONITORIZAREA STARII SOFERULUI

XF dispune in echiparea standard de un sistem care avertizeaza daca vehiculul paraseste neintentionat banda de rulare. Pentru a completa aceasta functie, este disponibila si functia de asistenta la pastrarea benzii de rulare (LKA), cu monitorizarea starii soferului (DCM). LKA detecteaza parasirea neintentionata a benzii de rulare si permite corectarea traiectoriei. Tot pentru siguranta dvs., DCM analizeaza continuu actiunile soferului, pentru a detecta lipsa de concentrare provocata de oboseala. Daca sistemul detecteaza ca soferul este obosit, ii recomanda sa faca o pauza, prin intermediul unei notificari afisate in grupul de instrumente.

SISTEM DE RECUNOASTERE A INDICATOARELOR RUTIERE, CU LIMITATOR DE VITEZA INTELIGENT

Sistemul Jaguar de recunoastere a indicatoarelor rutiere (TSR) utilizeaza camera video indreptata in fata, extrem de precisa, pentru detectarea si afisarea indicatoarelor de restrictie de viteza si depasire interzisa. Acest sistem tine cont de restrictiile de viteza temporare, conditiile de trafic si limitele de viteza legale la tractare. Daca este activat, limitatorul de viteza inteligent utilizeaza informatiile despre indicatoare furnizate de sistemul TSR si harta sistemului de navigatie, pentru a mentine viteza unui XF in limite legale.

 


CONTROL LA DEPLASAREA PE TOATE SUPRAFETELE

Sistemul specific Jaguar de control la deplasarea pe toate suprafetele (ASPC) ofera soferilor unui XF un plus de incredere pe carosabil alunecos, cum ar fi la pornirea de pe loc pe un drum acoperit cu zapada, la deplasarea pe un drum in panta acoperit cu gheata sau chiar la tractarea pe iarba uda.
ASPC este un control al vitezei de croaziera ce functioneaza la viteze cuprinse intre 3,2 si 30 km/h si care permite unui XF sa faca fata conditiilor de aderenta redusa, indiferent de vreme, si permite soferilor sa se concentreze asupra manevrarii vehiculului. ASPC este disponibil in echipare standard pentru toate variantele de motorizare cuplate la o transmisie automata.HEAD-UP DISPLAY CU TEHNOLOGIE LASER

Fiti atenti la drum, cu ajutorul noului sistem avansat Head-Up Display, care utilizeaza tehnologie laser. Acest sistem inovator, disponibil optional, proiecteaza pe parbriz o serie de informatii importante. Perfect vizibila chiar si in bataia soarelui, imaginea clara si luminoasa poate afisa viteza vehiculului, informatii provenite de la sistemul de navigatie, notificari ale sistemului de control al vitezei de croaziera si date furnizate de sistemul de recunoastere a indicatoarelor rutiere, daca sunt disponibile.

PANOU DE BORD VIRTUAL

Panoul de bord virtual in format high definition, disponibil optional pentru XF, aduce informatiile in prim plan - ecranul TFT de 12,3 in. inlocuieste grupul de instrumente conventional. Acest afisaj virtual clar imbina designul nou, inovator cu interfata grafica complet noua si functionalitatea avansata, pentru a spori placerea de a conduce. Puteti alege una dintre cele patru teme presetate pentru afisaj, in functie de preferintele personale.
Disponibil impreuna cu sistemul InControl TouchINCONTROL

Pastrati legatura cu persoanele importante, bucurati-va de optiunile multimedia variate si de o siguranta imbunatatita cu ajutorul sistemului InControl, gama de tehnologii avansate Jaguar. Solutiile inteligente incorporate in sistemul InControl permit integrarea perfecta a dispozitivelor personale, de date si multimedia, pentru a beneficia o experienta mai bogata si mai eficienta ca proprietar si sofer.SISTEME AUDIO

Sistemele audio impresionante, disponibile pentru XF, dau viata muzicii dvs. preferate. Sistemul audio Jaguar dispune de 8 difuzoare. Sistemul audio Meridian, disponibil optional, ofera performante imbunatatite. Proiectate impreuna cu expertii de sunet britanici de la Meridian, aceste sisteme utilizeaza tehnologie audio inovatoare si o dispunere precisa a difuzoarelor, pentru a optimiza calitatea auditiei.
Puteti alege dintr-o gama diversificata de sisteme audio, care include noul sistem audio digital de 380 W, cu 11 difuzoare, sau sistemul audio digital surround de 825 W, cu 17 difuzoare. Toate se asigura ca indiferent de pozitia pe care o ocupa, pasagerii unui XF vor beneficia de o calitate foarte buna a auditiei.

Toate functiile descrise mai sus pot fi disponibile optional si depind de modelul ales. Pentru informatii suplimentare cu privire la momentul la care aceste servicii vor fi disponibile, contactati dealerul Jaguar. Aplicatia InControl Remote pentru smartphone este compatibila cu dispozitive Android incepand cu versiunea 4.1 si cu dispozitive Apple iPhone incepand cu iPhone 5. Sistemul Wi-Fi necesita o cartela SIM si un contract de date corespunzator. Jaguar InControl este o marca comerciala a Jaguar Land Rover Limited.